راهنمای تصویری خرید وپرداخت وجه فاکتور ارائه شده سیستم با کارتهای بانکی موجود درایران
پرداخت اینترنتی به پرداختن پول از طریق اینترنت، در قبال دریافت کالا یا خدمات اطلاق می شود به طوری که این پرداخت بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک یا فروشگاه واقعی بلکه از طریق اینترنت انجام شود. در واقع خریدار بااتصال به شبکه جهانی اینترنت وورود به فروشگاه اینترنتی کالای مدنظرخودرا انتخاب وپس ازاتصال خودکاربه سبد خرید پس ازفرایند ثبت نام به منظور ثبت مشخصات فردی و نشانی محل دریافت کالا که این فرایند درتمامی خریدهای اینترنتی درتمام سایت ها لازم وضروریست وتکمیل اطلاعات فردی خود با استفاده از کارت بانکی خود می تواندوجه فاکتور صادره که ازجمع قیمت کالا +هزینه ارسال (ارسال کالای غیرمجازی) برای تائیدنهایی خریداردرمعرض مشاهده شماواقع میشود پس ازرویت وتائید شما سیستم سبدخرید شمارابه صفحه پرداخت بانکی هدایت ومتصل میکند این صفحه بدلیل رعایت مسائل امنیتی یک ماکسیموم زمانی محدود برای هر تراکنش درنظردارد که دربانکهای مختلف این زمان متفاوت وغالا از9دقیقه تا15دقیقه زمان که توسط شمارنده معکوس زمانی درحال کاهش است وچنانچه خریدارنتوانددراین بازده زمانی تراکنش خودرا تکمیل کند فاکتور کنونی ازدرجه اعتبارتوسط بانک مربوط ساقط وخریدارلازم است از نو فرایند خرید اینترنتی را تکرارکند.لذا به همین دلیل ضروریست خریداران قبل از اقدام به خرید یک کارت بانکی که دارای حداقل اعتبارفاکتور وکالای مدنظرتان است اماده کنید که به عنوان دارنده کارت به رمز وارقامی که درتئضیخات زیر مشاهده میکنید دسترسی داشته یاشد یا اخیرا که رمزثابت دوم برای امنیت کاربران ازطرف سیستم سراسری یانکی کشور به رمزپویا تبدیل شده شما باید قادربه ذریافت رمزپویا که بیشترپس ازدرخواست صاحب خساب به گ.شی وی پیامک میشود و این رمزهم فقط یکبارمصرف وداداری محدودیت زمانی استفاده است بتوانید ذسترسی داشته باشید درغیراینصورت تراکنش نهایی ناقص وخریدی بنام شما ثبت نخواهدشد
فرآیند پرداخت اینترنتی
مدیران سایت های اینترنتی با بانک ها قراردادی می بندند و به این ترتیب پول با همکاری بانک از طریق اینترنت از حساب مشتری به حساب مدیر سایت واریز می شود.
در حال حاضر سیستمی جهت سهولت این فرایندازطرف مدیریت بانک مرکزی شروع به کارنموده که نقش واسط بین بانک -خریدار وفروشنده راایفانموده ومزیت این واسط پرداخت امکان متصل نمودن تمام کارتهای بانکی کشوررادرخریدهای اینترنتی فراهم مینمایدوبااین فرایند این امکان را فراهم آورده اند که افراد بتوانند با استفاده از کارت های بانکی تحت شتاب، خرید اینترنتی انجام دهند. یعنی این بانک ها به عنوان دروازۀ پرداخت یا درگاه پرداخت یا در اصطلاح Gateway عمل می کند
این سیستم نوین بانکی هم اکنون باسیستم شاپرک شناخته میشود.
با چه کارت هایی می توان خرید اینترنتی کرد
کارت بانک های ملی، صادرات، پارسیان، سامان، اقتصاد نوین، پاسارگاد، ملت، کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن و بانک سینا وتمام کارتهایی که دارنده آن رمزدوم برای کارت خود تعریف نموده امکان خرید اینترنتی دارند.
پارامتر های لازم برای خرید اینترنتی
در هنگام خرید اینترنتی 4 پارامتر کارت بانکی از شما پرسیده می شود که در عکس زیر داخل فیلدهای ضروری نویسه حرفی یا عددی قراردادیم.
در ادامه به بررسی تک تک این پارامترها می پردازیم:
1-شماره 16 رقمی درج شده بر روی کارت
این شماره در کارت همه بانک ها، بر روی کارت درج شده است. نمونه شماره کارت درج شده بر روی کارت های بانک ملی در عکس زیر آمده است.
2-رمز دوم یارمزپویا
رمز خرید اینترنتی، با رمزی که شما هنگام استفاده از دستگاههای خود پرداز ATM وارد می نمائید متفاوت می باشد. حتی این رمز با رمز اینترنت بانک که حساب خود را از طریق اینترنت چک می کنید، نیز متفاوت است.در اکثر بانک ها زمانی که کارت خود را تحویل می گیرید، رمز خرید اینترنتی ندارید. برای فعال کردن رمز خرید اینترنتی یکی از کارهای زیر را انجام دهید:

3- کد CVV2
کد CVV2 به صورت یک عدد 3رقمی (و به ندرت 4رقمی) مانند شمارۀ 16رقمی حک شده روی کارت، بر روی اکثر کارت ها حک شده است. مثلاً روی کارت های بانک های ملت، صادرات، پاسارگاد، سامان، پارسیان و... به صورت یک عدد 3رقمی حک شده است. یا در برخی کارت های بانک ملی 4 رقمی است و عکس آن را در زیر مشاهده می نمایید. در برخی کارت های بانک تجارت، کد CVV2 به صورت رقم 17، 18 و 19 بعد از 16رقم شماره کارت حک شده است.
4- تاریخ انقضاء
تاریخ انقضاء هم روی اغلب کارت های بانکی حک شده است. اگر روی کارت شما تاریخ انقضاء وجود ندارد، نگران نباشید. از عدد 12 به جای ماه و از 99 به جای سال انقضای کارت استفاده نمایید.
مشکلات احتمالی ناشی ازسیستم بانکی
سیستم پرداخت اینترنتی توسط بانک های عامل به گونه ای طراحی شده است که هم ایمن باشد و هم ساده و کمترین نیاز به راهنمایی را برای خریدار ایجاد نماید. اما با این وجود برخی اوقات ممکن است مسائلی در هنگام خرید اینترنتی به وقوع بپیوندد. مثلاً ممکن است در هنگام پرداخت شبکه بانکی قطع شود و پرداخت ناموفق انجام شود.
معمولاً بدترین حالتی که ممکن است به وقوع بپیوندد این است که پول از حساب شما کسر شود، ولی به حساب فروشنده واریز نشود. اما نگران نباشید. در این حالت معمولاً پول شما در حساب های حد واسط بانک است.نهایتاً خود بانک می باید مغایرت ها را رفع کند. منتظر بمانید و اگر تا 48 ساعت پول به حسابتان برگشت نخورد، آنگاه با پشتیبانی سایت فروشنده و یا بانک عامل پرداخت اینترنتی تماس بگیرید تا مغایرت برطرف شود.
تکمیلی:
انتقال کارت به کارت :طبق دستوالعمل بانک مرکزی دارندگان کارت برای انتقال وجوه خود و به لحاظ مسائل امنیتی باید از دروازه پرداخت اینترنتی بانک عامل خود اقدام مبادرت به انتقال وجه با سایر کارتهای شتاب نمایند . به عبارت دیگر فقط دارندگان کارتهای بانکهای معرفی شده بالا می توانند از طریق سایت اینترنت بانک وجوه خود را منتقل نمایند.در روال واریز وجه چنانچه عملیات انتقال وجه شما بصورت کامل انجام نگیرد یک شماره پیگیری دراختیار شما قرار می گیرد که دارنده کارت می تواند با ضمن مراجعه به گزارشهای بانک وضعیت گردش خود را بررسی نماید.- میزان انتقال وجه از طریق این سامانه در طول 24 ساعت حداکثر سی میلیون ریال است.